fbpx

Geschiedenis

“De Carlton”,  een rijke geschiedenis … waaraan nog steeds verder wordt geschreven.

Het pand aan de Grote Markt heeft door de eeuwen heen meerdere namen gehad. In 1559 heette dit huis ´Stalenburch´, in 1647 werd het herdoopt tot´Horenbreker´. Jan Jozef Verberckt, varkensbeenhouwer verving in 1774 de houten gevel door een bakstenen gevel met arduinen vensteromlijstingen. Op het dak plaatste hij een varken op de geveltop dat er nu, na meer dan 200 jaar, nog steeds prijkt. Vanaf toen werd het voor iedereen ’t Varken’.

Het verhaal doet de ronde dat de vroegere eigenaars van ´t Varken´ steeds in ruzie lagen met hun buren, de bewoners van ´t Leeuwke´ omdat het varken, liggende op de geveltop, steeds zijn gevoeg deed in de goot van het nevenstaande huis…

Vanaf 1900 werd het dan de befaamde ‘Bavaro Belge’, om vanaf 1974 door Jeff Piscaer & Daisy Van Dijck definitief omgebouwd te worden tot de huidige ‘Carlton’.

In 1994 werkte Patrick als garçon in de zaak en Ilse achter de bar. Samenwerken werd samenwonen…  tweeënhalf jaar later gaven ze elkaar het ja-woord. Sinds april 2008 mogen ze zich fier de eigenaars noemen en verwelkomen ze iedereen graag in “hun” Carlton. Het oude interieur werd ondertussen gesloopt en de kreeg zaak een volledig nieuwe look. Het is sindsdien een trendy en toch warme, gezellige plek waar het goed vertoeven is.

 

Adres

Grote Markt 34,
2800 Mechelen

Telefoon

+32 (0)15 20 18 80

Brasserie Carlton